3.2.15

פריצת דיסק – הגורמים והטיפול

פריצת דיסק היא מצב שאנשים רבים סובלים ממנו והיא בעצם מתארת מקרה בו החומר הג'לטיני ש'אוטם' את החוליות, מתפרץ החוצה ומותיר את החוליות להתחכך זו בזו וליצור תחושת כאב רבה אשר מקרינה לעיתים רבות לחלקים אחרים בגוף כמו לגפיים התחתונות.

ההתפרצות של החומר הג'לטיני מן החוליות יכולה לקרות בגלל כל מיני סיבות. זה יכול להיות התקף ראשוני אחרי אירוע של תאונה, סחיבת משא כבד, הרמת משהו כבד, דחיפה, עליה, תנועה או סיבוב לא נכונים של הגוף והגב, היחשפות לקור, וכמובן השילוב בין כמה מן הגורמים הללו בוודאי יכול לגרום להתרחשות של פריצת דיסק.


מהן ההשפעות של פריצת דיסק

אין ספק כי פריצת דיסק יכולה לחולל שינוי עצום בחיים של אדם, לא רק בעת ההתקף הראשוני עצמו אלא בהמשכיות של הדבר. ההתקפים עלולים לחזור פעם בכמה חודשים או פעם בכמה שנים, כמובן תלוי באופן שבו האדם שומר על עצמו  (נמנע מסחיבת משאות כבדים, נמנע מלהתכופף, נמנע מישיבה לא נכונה, חשיפה לקור בלילות). התפקוד של האדם יורדת משמעותית והוא הופך להיות לעיתים ממש חסר תנועה בימים בהם מתרחש ההתקף. אנשים רבים סובלים מן הבעיה ואנחנו רואים כי העיקרים שביניהם הם סבלים, אנשים אשר עובדים עבודת כפיים, חיילים או אנשי מילואים, ואנשים מבוגרים ככלל בפרט גברים.

הטיפול הנפוץ לפריצת דיסק

במקרים של פריצת דיסק ישנן כמה וכמה אפשרויות טיפול, וצריך לראות ולבחון כל מקרה לגופו - מה הדרך הנכונה ביותר לטפל. לפעמים יש צורך בניתוח, לפעמים מספיקים טיפולי פיזיותרפיה. לעיתים אנשים יפנו אל טיפולי רפלקסולוגיה, עיסויים רפואיים, הומאופתיה או יוגה עבור פריצות דיסק. כמובן, הדבר החשוב ביותר לפני שמחליטים החלטות מהותיות לגבי אופן הטיפול הוא לבצע אבחון ראשוני מקיף של הבעיה, גם אצל רופא המשפחה, אורתופד, כירורג, וכל מי שקשור לפן הרפואי המדעי של הבעיה.


לאחר שיש לנו את כל המידע כמובן אפשר לחשוב מה עושים הלאה. במידה ולא בוחרים בטיפולים מהפכניים (כמו ניתוח) חשוב למצוא משהו שמקל עלינו ברמה היום יומית וכמובן להצטייד אם צריך בתרופות, משחות וכו'. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה